Tuesday, 7 May 2013

PRU..pru..PRU

tika 5 tahun dahulu..

diriku tak pernah mengambil tahu mengenai benda itu,bahangnya pun tak pernah rasa di kalbu,eceh!tapi betul!bendalah tu nak berlaku bila pun tak tahu,masa time keputusan diumumkan pun,hanya makayah diriku je yang ada kat dekat tb tu,yg len,merengkok di bilik masing2.saya pergi jugak sekejap tengok tb,tpi sekejap jelah,tak faham dan tak minat.

tapi..itu dulu,tika diriku belum tahu mengenainya dan kepentingan kita mengetahuinya jua ambil kisah tentangnya.setelah belajar dalam sejarah form5,baru ku faham.bila ku menginjak umur 19tahun,baru ku ambil  peduli,yang benar2 peduli.

tika sedang menunggu keputusan PRU..

hatiku berdebar,dan ku yakin seluruh rakyat malaysia juga berdebar,berdebar menanti keputusan yang bakal mengubah haluan nagara kita.status di fb dan twitter kian rancak,berkata mengenai result,ramai antaranya,tak henti2 berdoa.

setelah selesai..

"bila tengok kat twitter dan fb,memang nampak macam ramai rakyat da bangkit,tapi kebanyakkannya mereka yang berumur macam kita,belum boleh mengundi" kata akakku.

time tu ku mula terfikir,mungkin bukan sekarang,tapi tika turn kita nanti,siapa tahu?kita merancang,tapi perancangan allah lagi terbaik!

maka,ku percaya,kemenangan itu pasti menjelma..bila dan bila?tak perlu kita menanti tapi hanya perlu menpersiapkan diri,dan ummah!

sungguh pertolongan allah itu amat dekat...

                                                       بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

إِذَا جَآءَ نَصۡرُ ٱللَّهِ وَٱلۡفَتۡحُ (١) وَرَأَيۡتَ ٱلنَّاسَ يَدۡخُلُونَ فِى دِينِ ٱللَّهِ أَفۡوَاجً۬ا (٢) فَسَبِّحۡ بِحَمۡدِ رَبِّكَ وَٱسۡتَغۡفِرۡهُ‌ۚ إِنَّهُ ۥ ڪَانَ تَوَّابَۢا (٣

No comments: